Ga naar hoofdinhoud
  • Achteraf betalen mogelijk
  • Voor 16:00 uur besteld, vandaag verzonden
  • Gratis verzending v.a. 89,-
  • Zakelijk via factuur

Rookmelder verplicht 2022

Rookmelders worden verplicht in woonhuizen

Sinds 1 juli 2022 is de rookmelderplicht in Nederland voor iedere woning in Nederland van kracht. Dat betekend dat elke object dat bewoond wordt voorzien moet zijn van werkende rookmelders conform de verplichting.

Woningeigenaren zullen zorg moeten dragen voor een werkende rookmelder. Dat kan bij een huurwoning zijn dat de eigenaar een woningcorporatie is of een particuliere verhuurder. Bij een koopwoning is de eigenaar hier verantwoordelijk voor en zullen zij dan ook zelf de woning moeten voorzien van rookmelders.

Rookmelders in een huurwoning

Woon je gehuurd in een sociale of vrije sector huurwoning? dan is de woningbouwverenging verantwoordelijk voor het leveren en het plaatsen van rookmelders. Die is tenslotte de eigenaar van de woning.

Het kan zijn dat de woningcorporatie al een aantal van hun woningen in de loop der jaren voorzien heeft van rookmelders maar dat nog niet het volledige woningbestand voorzien is van rookmelders. Steeds meer woningcorporaties nemen de verantwoordelijkheid en zorgen voor een brandveilige woning die ook voorzien is van rookmelders. Voor de nieuwe maatregel van de overheid die in gaat op 1 juli 2022 willen woningcorporaties hun volledige woningbestand voorzien hebben van goed werkende rookmelders.

Bij een groot deel van de woningcorporaties blijft het enkel en alleen bij een werkende rookmelder. Dat terwijl er naast gevaar afkomstig van brand ook nog een een ander gevaar schuil gaat in de woning, namelijk koolmonoxide vergiftiging. Wat wij van preventiebox.nl bewerkstelligen is dat er naast een standaard of eenvoudige rookmelder ook nog minimaal daar waar noodzakelijk een goede koolmonixidemelder wordt gemonteerd bij huurders. Dit adviseren wij omdat er nog steeds jaarlijks dodelijke slachtoffers te betreuren valt.

Wij willen en gaan voor een compleet veilige woning en daarom leveren wij voor woningcorporaties maatwerk. Ons maatwerk advies zet zich veelal om in een vaste leveranciers partner voor brandpreventiemiddelen.
Dit omdat wij snel kunnen schakelen tussen corporatie en huurder maar ook snel onze brandpreventiemiddelen kunnen leveren en monteren als dit nodig blijkt.

Het komt vaak voor dat één van de personeelsleden van een woningcorporatie achter de voordeur komt en daar een situatie aantreft die niet geheel voldoet aan de brandveiligheids eisen. Dat kan zijn dat deze woning nooit voorzien is in preventiemiddelen maar dat daar dringende vraag naar is. Dat kan ook zijn dat bestaande melders moedwillig verwijderd zijn om welke reden dan ook. Zij die ter plaatse achter de voordeur staan bij huurders van een woningcorporatie kunnen ons van Preventiebox.nl benaderen voor directe advies al dan niet direct een opdrachtbon verstrekken om de woning te voorzien van de juiste brandpreventiemiddelen. dat kan zijn dat er één rookmelder geplaatst moet worden of meerdere, maar dat kan ook zijn dat de zittende huurder dringend juist advies behoeft en dat wij de huurder van een woningcorporatie voorzien van de juiste informatie met volledige tekst en uitleg zodat de huurder met een volledig op maat ontvangen advies veilig wonen tegemoet kan zien. Zo beschermen wij de huurder maar ook omwonende in een appartementen gebouw of wooncomplex.

Veilig wonen in een wooncomplex of een appartementengebouw doe je samen. Attendeer en adviseer elkaar als daar behoefte aan is. Is de situatie lastig of gevaarlijk? neem dan contact op met de woningbouwvereniging waar de woning van gehuurd wordt.

Ben je een tevreden huurder die al goedwerkende rookmelders van de woningcorporatie gemonteerd heeft gekregen maar wil je de veiligheid meer waarborgen? bereid dan de brandpreventiemiddelen met meer producten uit! bestel als aanvulling op de bestaande merken rookmelders aansluitende rookmelders die aangebracht zijn door de woningbouwvereniging.

Hieronder vindt je de meest verkochte rookmelders die woningcorporaties aanbrengen in huurwoningen.

Type A: Kidde rookmelders 10y29
Type B: FireAngel St-622
Type C: Ei Electronics EI 650
Type D: Ei Electronics EI 650i

Alle bovengenoemde merken en types worden het meest toegepast door woningcorporaties in hun huurwoningen. Dit zijn rookmelders die voorzien zijn van een lithium accu met een levensduur van 10 jaar.

Rookmelders in een huurwoning op 230volt netspanning

De meest gebruikte rookmelders op 230volt netvoeding zijn de rookmelders van Ei elektronics Type Ei146 en de Firex KF20R. Deze melders zijn duurzaam en gebruiksvriendelijk en worden daarom veelal toegepast in huurwoningen maar deze worden ook veelal toegepast in nieuwbouwbouw woningen van+/- 20 jaar oud. Hierbij is een voorganger gemonteerd van de Ei 146 namelijk de EI141.

De beide merken rookmelders hebben een back-up batterij die ervoor zorgt dat als er stroomuitval is dat de melders zijn werk nog blijft doen. De back-up batterij gaat ongeveer 12 uur mee afhankelijk van de situatie waarin deze gemonteerd zijn. Over het algemeen is een woning die zonder stroom zit vanwege een storing in de meterkast of elders snel weer aangesloten op het net en blijven de rookmelders in het algemeen niet heel lang spanningsloos. Woningcorporaties handelen vrij snel bij stroomuitval in huurwoningen.

Woningcorporaties gaan voor kwaliteit

Op het gebied van rookmelders gaan woningbouwverenigingen voor kwaliteit, echter zijn zij niet verplicht om naast een rookmelder ook nog koolmonoxidemelders en of brandblussers te leveren of monteren. In ons adviserende rol leggen wij onze eigen Brandpreventiebox altijd als optie voor. Veel woningcorporaties kiezen gelukkig wel voor een complete en veilige woning voor huurders en daarom kunnen al veel bewoners van huurwoningen zeggen dat zij veilig wonen, goed beschermd en goed geïnformeerd zijn.

Is jouw huurwoning nog niet volledig voorzien van alle brandpreventiemiddelen zoals wij deze in onze brandpreventiebox hebben samengesteld? schaf dan zelf en eenvoudig onze brandpreventiebox aan zodat je zeker goed voorbereid bent bij een calamiteit.

Maar ook als er een brand ontstaat dat je de juiste middelen voor handen hebt om een klein brandje zelf te kunnen blussen. Maar ook dat je op de hoogte bent van de juiste informatie om een brand of erger te voorkomen.

Wees voorbereid en schaf eenvoudig een brandpreventiebox aan zodat jij goed voorbereid bent.

  • Achteraf betalen mogelijk
  • Voor 16:00 uur besteld, vandaag verzonden
  • Gratis verzending v.a. 89,-
  • Zakelijk via factuur
De waardering van preventiebox.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 715 reviews.
×
Mijn winkelwagen